Lotus homes

PCR лаборатория ще има в МБАЛ „Рахила Ангелова"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 392 | Брой коментари 0
14:30 24.08.2020

Да края на седмицата ще тръгне PCR лабораторията в МБАЛ „Рахила Ангелова". Това съобщи директорът на пернишката болница д-р Анатоли Митов на областния щаб за борба с COVID -19, свикан от областния управител инж. Емил Костадинов.

„Очакваме днес да пристигне апарата, след това предстоят още две  стъпки за лицензирането му", обясни д-р Митов.

„Продължаваме с мерките за борба с COVID-19. В последните дни имаме добри новини в национален мащаб, намаляват болните и се увеличава броят на излекуваните. Новата лаборатория в болницата ще скъси времетраенето на изследването и ще намали рисковете от заразяване на медицински персонал, пациенти и граждани", коментира областния управител и благодари на всички институции за сътрудничество и добрата съвместна работа.

През изминалата седмица са извършени 252 бързи теста на потребители в домовете за възрастни хора в Трън, Филиповци, Сирищник и Радомир, сочи справката на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

„Взети са носогърлени секрети на 32 лица контактни и на тези, които им изтича карантината след четирнадесетия ден. На домашно лечение са 20 лица  и 6 са хоспитализирани", съобщи

д-р Стела Димитрова от РЗИ. Тя уточни, че общият брой на карантинираните лица е 46. Три лица са настанени в Белодробната болница и едно лице в МБАЛ „Р. Ангелова".

Областна дирекция МВР – Перник продължава извършването на ежедневни проверки на лицата, които са карантинирани .

„От началото на месеца има проверени 380 адреса, с 446 лица Съвместно проверки с другите институции са общо 17 на брой", обобщи комисар Димитър Попов.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени