Lotus homes

Патладжаните помагат при отказване на цигарите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 775 | Брой коментари 0
11:17 23.08.2013

Отказването на цигарите често е мисията невъзможна за един заклет пушач. И колкото и добре човек да осъзнава вредата, която никотиновите изделия водят спрямо здравето и джоба му, то раздялата с тях изглежда като непостижима цел.

Не всеки има воля и желание да се справи с проблема. Въпреки различните методи, които се опитват от мнозина, те рядко дават резултат. Малко хора обаче знаят, че използваните способи за отказване от цигарите е добре да бъдат съчетани с подходяща диета, за да дадат резултат.

Отказване на цигари

Когато отказвате цигарите, е добре да изградите нов хранителен режим, който да ви помогне при отказването от лошия навик и същевременно не ви позволява да компенсирате липсата на никотин с приема на калории. Просто трябва да подберете правилните продукти.

Най-добрата храна, която може да убие желанието за цигари, са патладжаните. Патладжаните, известни още като „сини домати”, имат високо съдържание на никотинова киселина – точно тази, която липсва на хората, опитващи се да надвият навика с тютюнопушенето.

Зеленчуци

Поради това учени от Германия смятат, че патладжаните ней-добре борят пристрастеността към цигарите и никотиновата абстиненция. От това следва - колкото повече патладжан се яде, толкова повече никотинова киселина има в тялото, като по този начин се намалявал дискомфорта от никотиновия глад.

Освен в патладжаните малко по-малък коефициент на съдържание на никотинова киселина се наблюдава още в домати, картофи, чушки.

Мляко

Млякото от своя страна също е продукт, имащ благоприятно отношение спрямо проблема. То е способно да намали желанието за пушене. Установено е, че след консумацията на една чаша мляко преди запалването на цигара, след това се чувства изключително неприятен вкус на цигарата.

Спрямо това е въведен нов метод за справяне с тютюнопушенето - цигари, напоени с мляко, изсушени, след което се изпушват. Вкусът става толкова отвратителен, че е трудно цигарата да се изпуши до края.

Добре е в процеса на отказване от навика от менюто да се извадят пържените, пушените, осолените и пикантни храни. Консумацията им подобрява стимулирането на вкусовите рецептори, които са чувствителни към вкуса на тютюн. По този начин се предизвиква желание да се пуши.

Използвайте джинджифил. Когато ви се прииска да запалите цигара, то поставете парче джинджифил на езика си и започнете да го дъвчете. Вкусът му е доста остър и в същото време приятен, като помага да се справите с обзелото ви желание.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени