Lotus homes

Откраднали са 27,4 млн.лв. във вода от яз.Студена

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 5004 | Брой коментари 0
07:57 24.01.2020

 Поне 14 млн.кубика чиста питейна вода, точно колкото е „изпил“ Перник, заедно със Стомана и ТЕЦ-а и Топлофикацията , са били откраднати от пресушения заради некадърно управление и безкрайна алчност язовир Студена на 20 км от София. Това показва с документи и факти цялото разследване на отстранената от БНТ заради журналистическите си удари Валя Ахчиева за новия сайт euractiv.bg, който е част от веригата на едноименната авториретна брюкселска медия. Изчисленията са на база на официално подадената, макар и доста трудно взета от нея информация. Превърнати в пари, тези кубици означават пладнешки грабеж на повече от 27,4 млн. лв. и със сигурност би трябвало да пратят при арестувания екоминистър Нено Димов и неговата колега – принципала на ВиК в града – министъра на регионалното развитие Петя Аврамова:

„Къде изчезна водата от язовир Студена и сега  над 100 хиляди души от Перник са изложени на хуманитарна криза заради безводие? След първата част на разледването на Валя Ахчиева бе арестуван министър Нено Димов. Втората част дава отговор на въпроса, който всички си задават.  14 милиона кубика вода са били източени от язовира безотчетно. Чудовището е властта, измислила и позволила източването./ 19min.bg

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени