mycomputer.BG

Орехи и босилек пропъждат депресията

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 887 | Брой коментари 0
10:33 03.10.2013

За да се лекува една депресия, задължително трябва да се промени цялостният ритъм на живот на детето и да се включи някаква физическа активност, обяснява пред "Стандарт" психологът Пенка Койчева. Много добро въздействие оказват танците, музиката, цветотерапията.

Трябва да се промени и хранителният режим, защото както при повече заболявания, така и при депресията се нарушава алкално-киселинният баланс на организма. "Той става подчертано киселинен и това може да се коригира с прием на някои конкретни храни", разказва психологът. Неслучайно казват, че ако ти се яде сладко, трябва да се замислиш дали нямаш депресивни симптоми.

Най-добрите антидепресанти сред храните са бананът, шоколадът и орехите. За подобряване на състоянието помага и повишаването на нивото на витамин D в организма. Именно затова в държавите, където слънчевата светлина липсва, процентът на депресии и самоубийства е най-голям. Помощни подправки са босилекът и джинджифилът.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени