mycomputer.BG

Огромно куче нахапа жестоко сина на бивш шеф на полицията в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 978 | Брой коментари 0

Валентин Бучински
10:01 17.11.2020

Куче на полицай от София нападна и нахапа син на бивш шеф на МВР, който в същото време е разхождал хъскито си, съобщава "Телеграф".

Инцидентът е станал в събота следобед в градинката пред блок 318 в столичния кв. "Дружба". Агресивното животно - порода "Алабай", било пуснато без каишка и наморник, а в същото време наблизо се разхождали семейства с малки деца.

"Възмутен съм много, защото пристигналите на място полицаи, след като позвънихме на телефон 112, отпратиха свидетел, а после най-везцеремонно ни казаха: "А вие свидетел имате ли? Я си намерете", заяви Валентин Бучински, бивш шеф на НДМВР Перник, и столичното 4 РПУ, а сега висш служител в митниците.

Синът му Розалин, който е на 22 години, е със скъсани връзки на рамото и разпрана кожа на корема от агресивното куче. 22-годишният програмист извел кучето си на разходка, но изведнъж видял, че към тях се насочва огромен алабай, тежащ близо 100 кг. Извикал собственика да го хване, но не последвала реакция. За да предпази своето животно го взел на ръце и започнал да се отдалечава. Чуждото четириного обаче се хвърлило върху него. Той паднал на земята и започнало боричкане, продължило няколко минути.

След инцидента Бучински прибрал своето куче и повикал полиция, тъй като имал наранявания, а собственикът се държан нагло и дори не се извинил за нападението. На място пристигнал екип на 8-о РПУ. "Полицаите мрънкаха, че не било работа на тях, а на общината да се занимават с кучета, нямало и какво да направят. Изведнъж видях сина ми, който опитва да пише жалба, а над него се бяха събрали собственикът на кучето, който разбрах, че е полицай, и другите двама униформени и го питаха защо пише жалбата, защо се изкарва, че е пострадал и т.н.", коментира експолицаят.

Той самият като бивш служител на МВР бил възмутен, че униформени не знаят закона и не взимат мерки, а най-скандалното според него е било, че изгонили свидетел, за да не злепоставят собственика на агресивното куче.

"Имаше млад мъж с дете на ръце, който видя всичко и дойде, за да го разпитат. Питаше защо животното е без каишка и е имало заплаха за децата, които играели наблизо. Полицаите обаче не му обърнаха никакво внимание и го отпратиха. Те дори не искаха акт да съставят на собственика", възмути се Бучински.

Допълни, че е ядосан не само от отношението на униформените, но и на подценяването на факта, че е можело дете да бъде нападнато. Ексшефът от МВР допълни, че заради поведението на униформените отново алармирал 8-о РПУ и на място бил пратен друг екип, който пием жалбата на сина му. Предстои проверка по случая

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени