mycomputer.BG

Ограда ще спира пешеходците самоубийци по скоростната магистрала в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.11.2020 | Прочитания 864 | Брой коментари 0
08:07 13.11.2020

Активно върви изграждането на висока ограда по протежето на външната скоростна магистрала, която само преди няколко седмици стана „последна спирка“ за възрастна жена, решила да я премине, независимо, че това е забранено в този участък.

Оградата ще се изгражда и става факт, благодарение на съвместните усилия на община Перник и НКЖИ, с подкрепата на държавата.  

Дължината, която ще се покрие от пътен възел „Марина бара“ до бензиностанцията след Караманица е близо 2 500 метра. Първия етап е изграждането й от „Марина бара“ до водната кула, след това от кулата до Лидл и награя до „Христо Ботев“.

Жилфонд ще изгражда оградата от водната кула до Лидъл. Заедно с „Флор“ ще кърпят и тази, дадена от НКЖИ. Останалата част ще бъде сложена от държавата.  

„С много малко ресурс от страна на общината ще направим нещо много полезно и необходимо за сигурността на хората. След последният смъртен случай преди седмици организирахме срещи с представители на всички институции. Единодушно беше решено, че тези самоубийствени притичвания трябва да спрат“ – поясни за ПЕРНИК НЮЗ  Кристиян Иванов, който отговаря за организацията на движението и пътната безопасност на територията на община Перник.

Напомняме, че през годините участъкът около пазара и под автогарата в Перник често е място на сериозни инциденти с пешеходци. Във времето се поставяха знаци, имаше ограничения – но нищо не се промени.

Трябва да се знае също, че спирка за автобуси в този участък няма – въпреки това непрекъснато превозните средства спират и допълнително стават причина за ПТП-та.  Когато се спре изкачането на пешеходци отвсякъде в този район – ще се търсят начини и разрешената скорост на движение да се промени.

След изграждането на оградата пешеходците ще преминават през подлеза при гарата и при надлез „Иван Вазов“, чиито ремонт е към финал.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени