Lotus homes

Обвиниха баба за убийство на внучето й във „Факултета“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 406 | Брой коментари 0
15:57 05.05.2021

Бабата на откритото мъртво 13-годишно дете в столичния кв. „Факултета“ е обвинена за неговото убийство, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Тя осъществява ръководство и надзор по образувано от СДВР досъдебно производство за настъпилата смърт на малолетното момиче.

След доклад на материалите по делото на дежурен прокурор, бабата на починалото дете е привлечена като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал. 1, т.5, вр.чл.115, ал. 1 от НК. На този ранен етап от разследването, обвинението на бабата е за това, че умишлено е умъртвила детето, с което е живяла в едно домакинство. То се е намирало в безпомощно състояние вследствие на заболяване.

До момента в хода на разследването са извършени първоначалните и неотложни процесуално-следствени действия. С оглед изясняване на всички обстоятелства около смъртта на детето разследването продължава.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа.

Детето бе намерено мъртво след подаден сигнал във вторник вечерта, че е в безпомощно състояние. Според жители на квартала, момичето е било с церебрална парализа. Още същата вечер са отведени за разпит в полицията част от неговите близки./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени