mycomputer.BG

Общинският съвет в Перник промени свое решение за заем

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 181 | Брой коментари 0
09:37 11.06.2021

Общинският съвет в Перник отмени свое решение от 18 декември м.г. в частта му, с която се дава съгласие Община Перник да поеме дългосрочен общински дълг за оборотен кредит в размер на 4 000 000 лв. за преодоляване и ликвидиране на последиците от форсмажорни обстоятелства, свързани с COVID-кризата.

Вместо това съветниците дадоха съгласие да бъде сключен договор за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на инвестиционен заем в размер на 2 135 000 лв. за финансиране на проекти и оборотен кредит от 1 865 000 лв. за преодоляване и ликвидиране на последиците от форсмажорни обстоятелства, свързани с COVID-кризата.

Промяната се налага заради необходимостта от подобряване на пътната инфраструктура и благоустрояване на населени места, посочва в докладната си до Общинския съвет кметът Станислав Владимиров. Инвестиционният кредит ще бъде използван за рехабилитация на улици с изграждане на две кръгови кръстовища в централната градска част, за благоустрояване на две жилищни и квартални пространства, за проектиране, изграждане и паспортизация на външни асансьори за осигуряване на достъп до надлез „Иван Вазов” и за изграждане на пешеходен мост над река Струма в кв. „Хумни дол”./БНР

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени