Lotus homes

Община Перник осигури дигитални устройства на деца от центрове от семеен тип

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 228 | Брой коментари 0
17:10 10.11.2020

22 деца настанени в центрове за настаняване от семеен тип и кризисни центрове получиха дигитални устройства от Община Перник. Осигуряването на  7 лаптопа, 3 компютърни конфигурации, 7 мултифункционални устройства и 3 рутера се осъществи в изпълнение на проект „Осигуряване на допълнителни условия за дистанционно обучение на децата и младежите, настанени в социални услуги – резидентен тип на територията на община Перник“.

Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Устройствата са предоставени за ползване на деца, записани като ученици през учебната 2020/2021 г.

Чрез реализиране на проекта се дава възможност за предоставяне на адекватен отговор на потребностите на децата и младежите, настанени в центрове от резидентен тип, повишаване на социалното им включване и  пълноценно и ефективно участие в дистанционна форма на обучение.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени