Lotus homes

Нова крачка към възстановяване на Княжевския лифт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0
10:11 02.04.2021

Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Това е още една крачка за възстановяването на лифта. Това заявява кметът на София Йорданка Фандъкова на своята Фейсбук страница.

 Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване, посочва Фандъкова. Тезата на "Витоша ски" е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно немного сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции. Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта, отбелязва Фандъкова.

Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието Десислава Танева намерихме още един вариант за възстановяване на лифта. Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи, пише столичният кмет в социалната мрежа. Тя информира, че през тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството са провели среща, на която са обсъдили варианти за възстановяване на Драгалевския лифт./БТА

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени