mycomputer.BG

Нова измама със SMS-и изпразва джоба

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.06.2021 | Прочитания 1845 | Брой коментари 0
08:54 05.06.2021

Нова измама се завъртя в нета и само в рамките на няколко дни има десетки ужилени, сред тях и пловдивчани.

Жертвите са потребители на социалните мрежи. Те получават лично съобщение, в което им се обяснява надълго и нашироко как могат бързо да се превърнат в милионери, стига късметът да е с тях. Условието за сдобиване с бърза печалба е елементарно. Пращаш смс към посочения в кореспонденцията номер и само след секунди телефонът може да си съобщи щастливата новина. Колкото повече смс-и пращаш, толкова по-голям е шансът за богатство. Е, да, ама не. Номерата, към които са насочени текстовите съобщения са международни. Сметката набъбва с бърз темп, а джобовете на жертвите остават все така празни.

По информация на "Марица" схемата търпи развитие с всеки изминал ден. Вече има случаи, при които само като се щракне на изпратения до жертвата линк, телефонът му автоматично започва да си изпраща "солени" смс-и. Освен това линкът, който е получил, се разпространява скорострелно като лично съобщение до всичките му приятели в социалните мрежи. Всъщност така се получава един порочен кръг и огромна печалба за измамниците.

Вече е подаден сигнал за новата измамна схема, а по разбиването ѝ работят компетентните органи.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени