mycomputer.BG

Нигериец се гласи за кмет на македонски град

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
13:51 09.11.2020

Нигериецът Симон Поликарп е кандидат на консервативната политическа партия Интегра за кмет на Щип, съобщават македонските медии.

Нигериецът, известен като Джими, живее в Щип през последните четири десетилетия. Той е един от петимата кандидати за кмет на града. Джими стана популярен с няколко заснети реклами. Женен е за македонката Биляна от Скопие и двамата им синове живеят в Македония.

"Предложиха ми да се кандидатирам от Интегра и аз приех. Аз съм първият чернокож, първият африканец, първият нигериец, който се кандидатира за кмет на македонска община, така че в Щип се пише история", каза Симон Поликарп.

Основен негов приоритет ще бъде задържането на младите хора в града. "Свидетели сме на масово изселване и трябва да създаваме условия младите, нашето бъдеще, да виждат надеждите си тук. Не бива да допускаме Македония да стане като Сахара, да остане без хора или с малко хора", каза Поликарп.

Изборите ще се състоят в петък в съответствие със здравните протоколи. Мандатът на новоизбрания кмет ще продължи до редовните местни избори през октомври догодина/Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени