Lotus homes

Напрежение до червено: Спортен клуб "Кракра" отговаря на шефовете на СК "Калоян Ладимекс"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1321 | Брой коментари 0

снимката е илюстративна
18:04 10.03.2021

Спортен клуб „Кракра“ излезе с официална позиция на вниманието на управата на Перник и обществеността в града. Тя е по повод твърденията на Калоян Иванов Председател на  СК „Калоян Ладимекс“ в отворено писмо  за финансирането на спортните клубове в град Перник. ПЕРНИК НЮЗ публикува това писмо, впоследствие и отговора на кмета Владимиров. Сега публикуваме, без никаква намеса и позицията на СК „Кракра“. Ето какво пише в нея:

„Уважаеми съграждани,

Във връзка с изявленията на Зам. Областен управител и главен инструктор в СК „Калоян Ладимекс“- Иво Иванов и Калоян Иванов – Председател на СК „Калоян Ладимекс“,  че Спортен клуб „КРАКРА“ – град Перник  е приближен на експерт в Община Перник и твърдението му,  че Спортен клуб „КРАКРА“ – град Перник  е по-малък клуб с по – малко постижения и по-малко картотекирани състезатели получават по-високо финансиране от СК “Калоян Ладимекс“ съм длъжен  да отговоря:

Спортен клуб „КРАКРА“ – град Перник е създаден 1997 г. с цел развитие и популяризиране на спортовете джудо и самбо.

На сметката на клуба през годините са записани стотици медали от Държавни шампионати, десетки купи от Държавни Отборни първенства, медали от Световни първенства и Европейски шампионати, от Световни купи и  от Купа Европа.

През 2015 г. с оглед на новите изисквания на ЗФВС се налага прелицензиране и Пререгистрация на всички спортни клубове в националния регистър на Министерството на младежта и спорта.

Съществени изменения, които имат за цел да се ограничи съществуването на клубове-фантоми са изискването спортните клубове да бъдат членове само на една спортна федерация, както и задължението да имат наети треньорски кадри, за да бъдат вписани в регистъра на спортните организации се създаде  „СПОРТЕН КЛУБ ПО БОЙНИ СПОРТОВЕ КРАКРА ПЕРНИШКИ“ с цел развитие и популяризиране на спорта самбо.

 Това даде възможност на състезателите всеки да направи своя избор. Международната Федерация по Самбо (FIAS) бе призната като временен член на Международния олимпийски комитет.

Спортен клуб „КРАКРА“ – град Перник остана член на БФ Джудо.

 Всяка година над 60 деца от град Перник се запознават със спорта джудо и  придобиват първоначални знания,  умения и навици за практикуване на този спорт по Програма на ММС „Спорт за децата в свободното време” за БЕЗПЛАТНИ спортни занимания    „Джудо...стъпка по стъпка” с партньорството на ОБЩИНА ПЕРНИК и СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ОЛИМПИЕЦ“.

Провокираме интерес към системни занимания със спорт.

Организираме и провеждаме турнир по джудо за деца „АЗ ОБИЧАМ ДЖУДО” по Програма на ММС „ДЕЦАТА И СПОРТНИЯТ КЛУБ“ с партньорството на ОБЩИНА ПЕРНИК и БФ ДЖУДО без такса участие. Не ставаме по-богати, превръщаме събитието в празник за децата и заедно с участниците, техните родители и феновете на спорта джудо,  създаваме  истински празник на приятелството и спорта.

СК” Кракра” има изградени отбори във всички възрастови групи. Участва във всички състезания от Държавния календар на БФ Джудо. Обезпечава екипировката, участията в състезания от Държавния календар и  участия в турнири на своите състезатели.

Спорта ДЖУДО е ОЛИМПИЙСКИ спорт с 53 годишна история в спорта на град Перник, като нашият екип  40 години  е част от нея.

 

ИГЛИКА МИЛЕНТИЕВА – Майстор на спорта по джудо, дългогодишна състезателка на отбор по джудо – жени  „Миньор“ – Перник, национална състезателка.

ТРЕНЬОР НА ГРАД ПЕРНИК: – 2010,2011,2016 и 2017 г.

2009 г. – Специална награда на ММС за развитие на спорта джудо в град Перник.

2018 г. – Плакет  на Община Перник за принос и развитие на спорта на спорта джудо в град Перник.

През всичките тези години състезатели на Спортен клуб „КРАКРА“ присъстват в ДЕСЕТЕ НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ НА ГРАД ПЕРНИК: Биляна Стоилова, Галина Донкова, Йоанна Стоичкова, Александрина Миткова,  Даяна Андонова, като в челните позиции и;

2006 г. – Златка Будинова – 1 м.

2007 г. – Александра Накова – 2 м.

2008 г. – Александра Накова – 2м.

2009 г. – Александра Накова – 1 м

2010 г. – Александра Накова – 3 м.

2011 г. – Ели Влахова – 1 м.

2016 г.- Виктория Павлова – 2 м.

2017 г. - Виктория Павлова – 2 м.

Имаме дългогодишна стратегия за развитие и сме се постарали нашите състезатели да продължат своето развитие в спорта.

ТРЕНЬОРСКИ КАДРИ:

Иглика Милентиева – НСА „В. Левски“ – старши треньор по джудо

Александра Накова – НСА „В. Левски“ – треньор по самбо

Виктория Александрова – НСА „В. Левски“ – треньор по джудо

Веселин Димитров – НСА „В. Левски“ – треньор по джудо

Венера Стоянова – НСА „В. Левски“ – треньор по джудо

Иванка Манчева – НСА „В. Левски“ – треньор по джудо

Белла Василева – СУ „Олимпиец“ – Пом. Треньор по джудо

Виктория Павлова СУ „Олимпиец“ – Пом. Треньор по джудо Александрина Миткова - СУ „Олимпиец“ – Пом. Треньор по джудо

Иван Иванов - СУ „Олимпиец“ – Пом. Треньор по самбо

Даниел Иванов - СУ „Олимпиец“ – Пом. Треньор по самбо

Зам. Областният  управител и главен инструктор на СК „Калоян Ладимекс“ – Иво Иванов е много малка част от историята на спорта в град Перник, но в неговия свят няма място за други хора.

Арогантност, неспазването на правилата, демонстрация на пренебрежение и неуважение към ОБЩИНА ПЕРНИК, неглижиране на труда на екипа на Спортен клуб „КРАКРА“ – град Перник и колегите от другите спортни клубове  ни кара да мислим, че желанието му да е ВАЖЕН е непреодолимо.

С НАРЕДБА №10/03.06.2020 г. за финансово подпомагане дейността на спортните клубове от Община Перник се определят условията и редът за финансово подпомагане на спортните клубове за развитието на МАСОВИЯ спорт на територията на град Перник.

Спортен клуб „КРАКРА“ – град Перник е изпълнило всички условия и критерии за финансово подпомагане по реда на тази Наредба, което е видно от Писмо /отговор/ на КМЕТА на град Перник Г-н Станислав Владимиров към Председателя на СК „Калоян Ладимекс“ – Калоян  Иванов.

ФАКТ: Европейска седмица на спорта – м. октомври, посетена от Зам. Министър на младежта и спорта Стоян Андонов и с участието само на СК „Калоян Ладимекс“ и СК „КЛ Кик бокс клуб – Перник“ с демонстрации на таекуон-до „ай ти еф“, кикбокс, тае бо, пилатес . Всички останали пернишки спортни клубове не са информирани, не присъстват и научават за събитието от медиите.

ФАКТ: СК „КЛ Кик бокс клуб – Перник“  е вписан в Регистъра на ММС през 2020 г. няма участие в Държавен спортен календар за 2019 г., но кандидатства и получава субсидия по Наредба № 10/03.06.2020 г. на ОБЩИНА ПЕРНИК.

ФАКТ: Няма дума за тежестта определена от ММС за олимпийски и неолимпийски спортове, конкуренция. Нито дума, че броя на участниците в само една категория в спорта джудо е горе-долу равен на броя участници в една възрастова група в таекуон-до „ай ти еф“.

СПОРТА изразява индивидуалността, но също участва и във формирането и. Закалява характера на човека, той се учи да среща трудности и да ги преодолява.

Така той развива силен дух и преданост, която му позволява, надминавайки се, да придобие и възпита дух на толерантност и уважение към другия.“

Писмото е подписано от

Румен Чаков

/Председател на СК “КРАКРА“ – гр. Перник /

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени