mycomputer.BG

Напредък в разработваната от Оксфорд ваксина срещу Covid-19

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 218 | Брой коментари 0
16:48 15.07.2020

Кандидатът за ваксина срещу Covid-19 на Оксфордския университет, разработен от британската биофармацевтична компания AstraZeneca, показа напредък в първоначалните изпитания, съобщи в сряда политическият редактор на телевизия ITV Робърт Пестън, цитирайки свой източник.

Говори се, че официални позитивни новини около оксфордската ваксина срещу Covid-19 могат да бъдат оповестени в близките дни, дори още в четвъртък, като първите официални данни трябва да бъдат публикувани в известното медицинско издание The Lancet.

Говорителка на Оксфордския университет заяви за Ройтерс, че екипът очаква потвърждение от научно списание за дата и час на публикуване на данните, но не даде повече подробности. "Ние не сме в състояние да потвърдим кога ще бъде пусната официалната информация", посочи тя.

Според цитирани от Робърт Пестън източници "има все повече доказателства, които предполагат, че реакцията на Т-клетките е важна за защитата срещу новия коронавирус". Изглежда, че ваксината на Оксфорд генерира вид антитела и Т-клетъчен отговор (клетки убийци), който изследователите се надявали да видят, се посочва в информацията на британския телевизионен канал ITV.

Напредъкът на AstraZeneca в разработването на коронавирусна ваксина сега се намира в третата и последна фаза на тестването, което започва в Бразилия.

Ако тя се окаже безопасна и ефективна, нейното масово производство може да започне през септември.

През юни стана ясно, че Италия, Германия, Холандия и Франция ще платят 750 милиона евро за 300 милиона дози от потенциалната ваксина за Covid-19 на фармацевтичната компания AstraZeneca като част от европейска сделка за осигуряване на доставки на лекарството.

Над 100 ваксини се разработват и тестват по целия свят, в опит да се спре пандемията от коронавируса, която вече убила стотици хиляди и опустоши глобалната икономика./Фактор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени