Lotus homes

Направиха първа копка на строителството на социални жилища в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1703 | Брой коментари 0
12:42 07.08.2020

Днес символично беше направена първата копка и беше даден старт на изграждането на 100-те социални жилища в пернишкия квартал Тева. На него присъстваха зам.кметът Стефан Кръстев, ръководителят на проекта Иван Искренов, представители на фирмата изпълнител и граждани .

Всички те пожелаха това да е един успешен проект, който ще подаде ръка на доста перничани, които нямат възможност сами да изградят жилища.  Предвидено е в тук да се настанят уязвими, малцинствени и социално слаби, маргинализирани групи от населението и други групи в неравностойно положение.

Както вече е известно сградите са шестетажни в груб строеж, дадени са на общината с решение на МС от 2016 г.

Блоковете ще бъдат доизградени по оперативна програма "Региони в растеж". Проектът е на обща стойност 1 829 542.42 лв. Ще бъдат въведени в експлоатация 42 апартамента и осигурени нормални условия за живот на 100 социално слаби граждани. В блок номер 20 има 18 апартамента - 6 тристайни и 12 двустайни. В бл. номер 21 ще бъдат пригодени за живот 24 апартамента - 18 двустайни и 6 едностайни.Сградите ще бъдат санирани, а пространството около тях – облагородено.

Съвременните социални които не могат да си позволят собствен дом, или жилище под наем на пазарни цени", каза Искренов.

Предназначението на жилищата не бива да се променя минимум пет години. Проектът трябва да бъде завършен през март догодина.

Триста души кандидатстват ежегодно в Перник за наемане на жилище като крайно нуждаещи се.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени