mycomputer.BG

Най-лошите подаръци за Коледа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 767 | Брой коментари 0
09:57 12.12.2013

Казват, че в подаръка най-важно е вложеното послание, не цената, изработката и практичната полза от него. И може би е вярно.
Всъщност, в основата на идеята да поднесеш на някокого подарък трябва да е залегнало желанието да му кажеш „Благодаря!”. За това, че е до теб, че споделя времето си с теб, а ако си в сферата на бизнеса – че ти дава парите си.
Искате да отблъснете клиентите с маркетинг? Няма нищо по-лесно. Само им предложете неадекватни подаръци по празниците. Ето какви:


  Бутилка вино с логото на фирмата. Всички сме получавали такива бутилки през годините. В един момент дори сме натрупвали по няколко. Проблемът е, че оригиналността на идеята се изчерпа преди 20 години. Сега бутилката вино с рекламна цел по Коледа е нещо клиширано и малко тъжно. На някои клиенти тя навява мисълта, че фирмата опитва да мине евтино. И че не е особено креативна.


  Брандирани химикалки, бележници, предмети за бюрото. Това не са подаръци, а промоционални инструменти за бизнеса. Помнете: Само защото давате на някого нещо безплатно, не означава, че то е подарък.


  „Специална празнична оферта” от типа 5% намаление за стоки над 100 лв. през декември. Замислете се, нелепо е. Подобни талони и ваучери казват: купи си нещо от мен за 100 лв. и ще ти подаря 5 лв. Не звучи много празнично, нали?


  Папки и канцеларски материали с вашето лого.


  Билет за лотарията. Практиката фирмата да подарява на служителите си билети за по два долара в евтин плик с картичка се ползваше с известна популярност в САЩ, но вече не. Защото мнозина смятат, че така работодателят на практика им казва: „Не можеш да ми се сърдиш, че нищо не съм ти дал. Това, че нямаш късмет, си е твой проблем. При все това, честита Коледа!”.


  Кошница с лакомства. Тя е клише. Щом съдържанието й изчезне, често се чудим какво да сторим с нея. И все пак, ако държите на нея, не слагайте бутилки с ликьори със странни цветове. Не се харесват от повечето хора.


  Облекло. Особено дрехи с големи фирмени лога върху тях. Шапки и фланелки. Те също попадат в категорията „антиподаръци” за Коледа, защото рядко размерът им е подходящ за конкретния човек. Хората не са билборд на бранда ви. Или поне не по Коледа.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени