Lotus homes

Най-красивите изолирани манастири в света чакат поклонници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 432 | Брой коментари 0
08:53 25.04.2021

В условия на пандемия много туристи предпочитат да изберат по-изолирана дестинация за своята ваканция. Това създава възможност за развитието на различни ниши в туризма, сред които и поклонническият. Затова ви представяме топ четири забележителни манастири, "изолирани от света", според класацията на tourism-review.com.

Метеора, Гърция

Източноправославните манастири в комплекса Метеора  са разположени на високи скали в централна Гърция. Според легендата основателят на манастира Св. Атанасий се е "изкачил" на скалата с орел.  Обикновените туристи обаче могат да стигнат до мястото единствено ако се изкарят  по стълбите

Key Monastery, Индия 

Друг много интересен и отдалечен манастир е Key Monastery в Индия. Будисткият манастир се намира  в Хималаите на хълм с височина 4166 метра над морското равнище.  Днес в него живеят около 300 души. Туристите също са добре дошли  и могат да стигнат до манастира с автобус или такси.

Острог, Черна гора

Острог не е най-старият манастир в Черна гора, но е много популярен и със сигурност е един от най-изолираните манастири в страната. Построен е през XVII век, но пещерите в местните скали са служили като убежище на монасите много по-дълго. Днес Острог е действащ манастир, в който живеят 12 монаси. Мястото е отворено и за туристи. Светата обител се намира на 8 километра от магистралата, свързваща Подгорица и Никшич. Можете да стигнете до Острог с автобус или кола.

Hanging Temple, Китай

Следващият изолиран манастир в списъка е Висящият манастир, който се намира на 65 километра от град Датонг. Построен е през 491 г. и е оставен почти недокоснат. По време на изграждането му е използвана уникална техника - гредите са били наполовина забити в планината. Манастирът е необичаен, тъй като в него се "изповядват" будизъм, конфуцианството и даоизмъм./Монитор бг

 

 

 

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени