Lotus homes

Най-богатите страни купуват ваксини като луди?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 668 | Брой коментари 0
10:19 03.08.2020

Най-богатите държави в света са подписали договори за закупване на повече от 1,3 милиарда дози ваксини срещу коронавирусната инфекция, предаде Блумбърг.

Според данните, цитирани от американската информационна агенция, САЩ, Великобритания, членки на Европейския съюз и Япония са се споразумели с фармацевтични гиганти за придобиване на препарати за имунизация срещу смъртоносната зараза.

Вашингтон и Лондон са подписали договори с френската компания Sanofi и британската фирма GlaxoSmithKline. Страната на изгряващото слънце е сключила подобна сделка с американския производител Pfizer.

Експерти, от своя страна, са посочили, че споразуменията между правителствата и фирмите биха могли да станат причина за повторение на кризисната ситуация от 2009 г.

Тогава много държави са изкупили милиарди дози ваксини срещу свински грип. Заради това редица бедни държави не са получили достъп до препарата./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени