mycomputer.BG

На 116-ия ден протестите в София приключиха в този си вид

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 809 | Брой коментари 0
07:56 02.11.2020

Ежедневните протести в София приключват в познатия си вид всяка вечер пред трите основни институции - Министерския съвет, Президентството и Народното събрание. Това обявиха снощи организаторите на недоволството от т.нар. Отровно трио.

Дойде време да променим протеста и надградим, за да постигнем целите си. Ние ще променим всекидневния протест и ще обърнем внимание на важните неща, заяви адвокат Николай Хаджигенов. Бабикян пък допълни, че ще продължи натиска над властта.

Според триото протестите са постигнали много, включително са пробудили Европа за случващото се у нас.

Те обявиха като повод за край на ежедневните демонстрации здравната криза и призивите на лекарите да се пазим от коронавируса заради изнемогването на системата.

"През всички дни на този площад сме давали да се разбере, че сме срещу насилието. Правихме живи вериги, превързвахме хора, гонихме провокатори, пазихме и деца, и старци, и полицаи. Днес не можем да провокираме нещастие и болест дори на един човек на площада, защото от тук минават хиляди, десетки хиляди българи. Това е и солидарност с изнемогващите лекари, сестри и медицински персонал, които буквално живеят на работните си места. Те също ни подкрепяха на протеста тук месеци наред", заяви Хаджигенов.

От триото обявиха, че акциите ще продължат, но няма да са всеки ден. Следващата им ще е в четвъртък в 12 часа на обяд.

"Всеки от вас може да донесе старите изтъркани обувки на своите приятели, които избягаха от България и да ги хвърли пред Министерски съвет. Повече от 2 милиона българи избягаха, ние ще донесем обувките им и ще ги хвърлим пред входа на Министерски съвет", каза Бабикян./Днес бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени