Lotus homes

Мостът над пазара ще бъде отворен за автомобили в началото на декември, пешеходците тръгват по него от понеделник!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.11.2020 | Прочитания 752 | Брой коментари 0
16:11 19.11.2020

В понеделник /23.11.2020 г./ за движение ще бъде отворена пешеходната част на надлез „Иван Вазов“. Платната за движение на автомобили ще останат временно затворени заради аварийни ремонтни работи по една от носещите колони на моста, на която са установени пропуквания. Ремонтът ще бъде извършен за сметка на фирмата изпълнител. Останалите колони също са проверени и по тях не са установени проблеми. Обследването на колоните не е било предвидено при изготвянето на проекта и поради тази причина не е извършено преди началото на ремонта. При нормално протичане на ремонтните дейности мостът ще бъде пуснат в експлоатация в началото на декември.

Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ започна през май и продължи на няколко етапа. До края на седмицата ще се полага маркировката на съоръжението и ще бъдат извършвани довършителни работи. Стойността на проекта е 1 650 000 лв. Финансирането бе осигурено на няколко етапа. Община Перник е поискала два пъти по 600 000 лв. Осигуреното финансиране за стартирането на проекта бе недостатъчно, затова бяха поискани още 450 000 лв. дофинансиране.

В първоначалния проект не бяха включени изграждане на дъждовна канализация в ниската част на моста и полагане на трасета за кабелни комуникации, което наложи промени в него. Не бе предвиден и ремонт на пешеходните пасарелки, които фирмата изпълнител ремонтира със собствени средства.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени