mycomputer.BG

Министерството на финансите предлага данъчни облекчения при ремонт на дома

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 241 | Брой коментари 0
08:44 14.08.2020

С цел изсветляване на сектора на ремонтните услуги, в който масово не се декларират доходи, Министерството на финансите предлага отстъпка за данъците при ремонт на жилище, съобщава "Клуб З". Отстъпката може да достигне до 200 лв., предвижда публикуван от министерството законопроект.

Изискването е жилището да е собствено (не под наем) и единствено, а желаещите да го ремонтират могат да намалят данъчната си основа с до 2000 лв. Тоест да намалят сумата на декларираните си доходи. Имайки предвид, че в България данък общ доход е 10%, данъчният бонус може да достигне до 200 лв.

Условията за получаване на отстъпката са да бъдат представени пред данъчните документи, които доказват ремонта - касови бележки, фактури, платежни нареждания и други, издадени от ремонтиращите. Те от своя страна така ще са принудени да декларират доходи. Друго от изискванията е ремонтът да е извършен от българска фирма, която да не е свързана със собственика на дома.

Ако законопроектът бъде приет, трябва да влезе в сила от началото на следващата година. От предложението на Министерството на финансите се разбира, че бонусът може да се ползва и за ремонти, направени през тази година./Дневник бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени