mycomputer.BG

Министерска заповед за Перник: До 4 декември отсъствията от занятия ще се извиняват с бележка от родител!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 730 | Брой коментари 0
11:06 20.11.2020

За 11 общини, сред които и Перник,  просветният министър Красимир Вълчев е издал заповеди, с които децата в задължителна предучилищна възраст могат да отсъстват от детска градина или училище по решение на родителите и отсъствията им след това да бъдат извинени. Това съобщиха от образователното министерство. Заповедите са от края на миналата седмица, като от данни на НСИ пък става ясно, че от всички над 1800 детските градини у нас над 450 от тях се намират на територията на тези 11 общини. Това означава в ¼ от забавачките отсъствията в предучилищните групи могат да се извиняват с бележка до директора от родител.

Възможността се въведе през учебната 2020 – 2021 година във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. Така децата, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина или училище в област, попадаща в червена или в оранжева зона, могат да отсъстат по желание на родителя след писмено уведомяване на директора

Отсъствията им обаче са допустими за определен период, посочен в заповед на просветния министър, издадена за конкретна община. Нормативният документ се издава след предложение на кмета на общината, направено след препоръка на съответната регионална здравна инспекция, областния или общинския координационен щаб поради нарастващ или голям брой заразоносители на COVID-19 и/или карантинирани жители. Заповедта се отнася за общината, т.е. за всички населени места, които са част от нея.

До момента в МОН са постъпили заявления от 11 общини и за всички тях са издадени заповеди. Те са Бургас, Видин, Гърмен, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Симитли, Столична община, Струмяни и Трявна, съобщава Монитор.В община Перник остъствията ще се извиняват до 4 декември.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени