mycomputer.BG

Матура по български за 49 000 ученици днес

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 281 | Брой коментари 0
06:48 01.06.2020

 

Държавният зрелостен изпит по български език и литературао ще започне днес в 9 ч. за близо 49 000 дванайсетокласници. Матурата ще се проведе в 722 училища в страната при спазване на противоепидемичните мерки и осигурено видеонаблюдение. Не се очаква проблем с броя на квесторите. Резултатите от изпита ще станат ясни до 15 юни.

Полагане на изпита зрелостниците ще могат да направят само ако носят документ за самоличност, служебна бележка, както и химикал, който пише в черен цвят.

Заради коронавируса в училищата, където ще се провежда матурата, ще се избягват струпвания. В сградите зрелостниците ще влизат с маски или шлемове и, по желание - с ръкавици. На входовете на учебните заведения младежите ще преминават през дезинфекционен филтър. Там ще бъде измервана телесната им температура. В изпитните зали разстоянието между дванайсетокласниците ще е не по-малко от 1,5 метра. В зависимост от големината на залите учениците ще са от 6 до 15, а ако матурата се провежда във физкултурен салон - и над 15.

В училищата ще има резерв от маски и шлемове, който ще покрива до 10 на сто от броя на квесторите и учениците, разпределени за изпит в съответното учебно заведение./Монитор


Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени