mycomputer.BG

Математик: След две седмици ще знаем има ли скок на заразените

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 275 | Брой коментари 0
08:29 04.05.2021

Две седмици след Великден трябва да е ясно какъв е ефектът от празнуването и събирането на повече хора не едно място. Това заяви математикът Лъчезар Томов пред БТВ във връзка с очакваното покачване на новите случаи на коронавирус заради празничните дни.

Той коментира, че се наблюдава спад в заболеваемостта. Критикува обаче липсата на ясна стратегия и на точни данни за разпространението на COVID-19 у нас. Според него има скрита заболеваемост, а много хора вече са преболедували. Томов изтъкна, че здравните власти трябва да изследват различни групи от обществото и на случаен принцип да се види кои имат изградени естествени антитела. По думите на Томов това трябва да се случи и сред учениците. Той обърна внимание, че такава е практиката в чужбина.

"Надявам се да не са влезли нови варианти у нас", отбеляза още математикът.  Той е категоричен, че колективен имунитет може да има само с широка ваксинация. И подчерта следното: "Вижда се, че броят на антителата от ваксините е десетократно повече отколкото броя на антителата при преболедуване"./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени