mycomputer.BG

Марковска се предаде

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 815 | Брой коментари 0
11:31 20.11.2012

 

Днес пред агенция "Фокус" съдия Марковска обяви,че ще се пенсионира,за да няма повече спекулации около нея.

 

Точните ѝ думи звучат така: "В себе си нямам никакво съмнение,че не съм извършила каквото и да е нарушение по служба, а още по-малко престъпление, но за да няма повече никакви спекулации, както по отношение на мен,така и към държавните институции, се оттеглям в пенсия, за което днес подадох молба по съответния законов ред.Благодаря на всички, които гласуваха за кандидатурата ми, които не изгубиха доверие в мен, и ме подкрепиха в тези изключително тежки моменти.Независимо от случилото се, аз все пак вярвам в справедливостта".

 

Припомняме,че случаят с встъпването на Венета Марковска като конституционен съдия остава безпрецедентен за нашата история.В деня, когато тя трябваше да положи клетва, държавният глава Росен Плевнелиев, по мнението на много юристи, наруши Конституцията на Република България.

Когато дойде ред на съдия Марковска да се закълне и да стане конституционен съдия, президентът Плевнелиев, прочете предварително подготвено изявление и напусна залата.Това попречи полагането на клетва от страна на скандалната съдия.

След случилото се, силно се тиражира мнението,че постъпката на Плевнелиев е в разрез с Конституцията. 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени