mycomputer.BG

Любопитно: Консумацията на люти чушки удължава живота

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 290 | Брой коментари 0
10:34 11.11.2020

Редовната консумация на люти чушки намалява риска от преждевременна смърт и удължава живота. Това се казва в доклад на Американската кардиологическа асоциация, цитиран от телевизионния канал FOX News.

Изследователите са анализирали 4729 проучвания от пет от водещите световни бази данни за здравето, сравнявайки 570 000 души в САЩ, Италия, Китай и Иран.

Установено е, че хората, които редовно консумират люти чушки, са с 26% по-малко уязвими от смърт, причинена от сърдечно-съдови заболявания, с 23% - от рак и с 25% от смърт по каквато и да е причина, в сравнение с тези, които рядко използват продукта или изобщо не го ядат.

Учените посочват, че точната причина, поради която лютите чушки въздействат върху организма на човека по този начин, изисква допълнително проучване. Те обаче отбелязват, че резултатите от изследванията могат да се отдадат на факта, че лютите чушки имат противовъзпалително, антиоксидантно и противораково действие, а също така регулират нивата на глюкозата в кръвта /Фокус

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени