mycomputer.BG

Любопитно: Какво се случва, ако трайно спрем да се гримираме?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 450 | Брой коментари 0
07:27 21.08.2020

Времената, в които живеем са такива - грим, разкрасителни процедури, филъри, Instagram филтри. Всеки търси красотата и съвършенството. Но дали онези млади момичета, подлагащи се на всичко това, се замислят как биха изглеждали след 10 години?

E, днес няма да се занимаваме с последиците при използването на грима, а тъкмо с обратното. Какво ще се случи, ако спрем да използваме декоративна козметика?

Кожата

Доста от продуктите, които използваме, съдържат съставки, предпазващи кожата от слънчевите лъчи. Съдържат се и в базите за грим, и във фон дьо тените, кремовете, та дори и в червилата. Ако спрем да ги ползваме, ще се наложи да си купим слънцезащитни продукти, тъй като кожата ни ще бъде изложена на прякото въздействие на слънчевите лъчи.

Излъчването

Проучване твърде, че гримът кара по-възрастните жени да изглеждат по-млади, но и по-младите започват да изглеждат по-възрастни. Освен това гримът се асоциира със зрялост, затова и когато носим грим, имаме излъчването на по-възрастен човек, отколкото всъщност сме.

 Удобството

Всяка дама знае колко неприятно е, когато на лицето ѝ има грим, а температурите са високи. Започва потене, гримът се размазва и денят може да бъде провален. Ако пък не се размаже, ще мислим за това дали не се е размазал! С чистото лице този проблем просто го няма. Би ни била нужна само мицеларна кърпичка например, с която да се освежим по време на жегите.

 Внушението

Нанси Еткоф, преподавател в Медицинското училище на Харвард, твърди, че лицето без грим изглежда по-надеждно в сравнение с това с грим. Затова и препоръчва при изграждане на познанства и нови взаимотношения с хора, да сме с никакъв или минимален грим. Просто така изглеждаме по-приятелски настроени.

 Финансовото изражение

Независимо дали използвате скъпи или по-евтини марки декоративна козметика, порите се запушват А ако порите са запушени, е нужно постоянно и дълбоко почистване. Дори и процедури при козметик или дерматолог. Ако не използваме грим, и водата би била достатъчна, за да почистим лицето си./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени