Lotus homes

Любопитно: Какво определя качеството на въздуха у дома

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 225 | Брой коментари 0
11:49 23.04.2021

Човек прекарва 90% от времето си в затворени пространства – у дома, в офиса, на гости, в ресторант...

И докато стои вътре, вдишва и издишва впечатляващите 25 килограма въздух на денонощие. Знаем ли обаче какво е качеството на въздуха, който дишаме вкъщи? Има ли как да направим въздуха по-добър за дишане? На всички тези въпроси отговарят специалистите на Баумит.

Какво определя качеството на въздуха у дома

Качеството на въздуха вкъщи се влияе не само от атмосферния въздух, който „пускаме“ у дома докато проветряваме, но и от мебелите, уредите и дори боите, с които „съжителстваме“ вкъщи.

Всички елементи на интериора отделят невидими вещества и вълни, които влияят на въздуха. Добавяме и фактори като температура, миризма, прах, бактерии и получаваме целия въздушен „коктейл“, който вдишваме непрекъснато.

Какво е „хубав за дишане“ въздух

Знаете ли какво отличава чистия и свеж въздух, като след дъжд например или край морето, от „обикновения“ въздух? Малките невидими йони. Когато е валял дъжд, когато сме близо до вода или до гора, въздухът е наситен с йони.

Концентрацията на йони влияе положително върху организма и помага за пречистване на въздуха от прахови частици. Йоните привличат фината прах и полените и ги превръщат в по-големи и по-тежки единици. Те бързо падат на пода и не могат да бъдат вдишани. Точно както въздухът след дъжд е пречистен.

Как да увеличим йоните във въздуха у дома

Нека първо обясним какво премахва полезните йони от въздуха у дома. Това са най-вече уредите, които имат електромагнитно излъчване, както и някои настилки от изкуствени материали.

За да се повиши съдържанието на йони във въздуха, е важно да избирате материи, максимално близки до природата, естествени и екологични, да проветрявате често, особено когато вали дъжд и да отглеждате пречистващи въздуха растения.

Много важна е и боята, с който са боядисани стените. Изберете такава, която доказано повишава броя на йоните във въздуха като боята ЙонитКолор на Баумит. Боята генерира въздушни йони, особено ако е съчетана със специалните шпакловки ЙонитФино или Йонит Финиш отдолу. Тези шпакловки поддържат относителната влажност на въздуха в комфортния диапазон от 40-60%, а тогава боята генерира най-много йони.

Как да увеличим йоните във въздуха у дома

Как да увеличим йоните във въздуха у домаКак да увеличим йоните във въздуха у домаКак да увеличим йоните във въздуха у домаКак да увеличим йоните във въздуха у дома

Проучванията на Университета във Фрайбург*, потвърждават позитивното влияние на въздушните Йонит йони. В помещения, боядисани с ЙонитКолор йоните във въздуха се увеличават неколкократно и въздухът се запазва много чист за разлика от сравнителното помещение с обикновена боя.

За кои помещения е подходяща ЙонитКолор

Най-кратко казано – за всички, в които живеят хора. В детските стаи йонизиращата въздуха боя помага да се намалят алергените – и прахови, и поленови частици биват привлечени като магнит от въздушните йони, след което бързо падат на земята.

В спалнята, където тялото ни се възстановява всяка нощ, също е вважно да има високо съдържание на въздушни йони, тъй като те имат благотворно влиение върху възстановителните сили и имунния отговор на тялото.

А за офиса, където прекарваме по-голямата част от дните си и където е пълно с техника, йонизираните стени ще са жест към служителите и тяхното здраве.

Пролетта е чудесен момент за освежаване на дома и офиса, така че нека тази година освежаването да е не само за очите, но и за здравето ни. /edna.bg

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени