mycomputer.BG

Любопитно: 10 причини, поради които трябва да пиете бира!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 843 | Брой коментари 0
08:52 19.06.2021

Всички знаем, че бирата е алкохолна напитка, която обикновено се пие с определени ястия, особено в Северна Америка и Европа. Бирата има по-голямо съдържание на протеини и витамин В от виното, докато съдържанието на антиоксиданти е еквивалентно на това на виното.

Хмелът, основен компонент за пивоварната бира, са богатите източници на флавоноиди, които са мощни антиоксиданти. Би трябвало да знаете също, че бирата е много добър източник на някои минерали, които играят важна роля в различни метаболитни процеси. Ако се приема в умерени количества, то определено може да увеличи здравето ви по много начини.

Ето 10 причини, поради които трябва да пиете бира:

1. Бирата може да понижи лошия холестерол, тъй като съдържа фибри, които ефективно намаляват нивата на LDL холестерола.

2. Беше доказано, че бирата ефективно предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

3. Бирата поддържа здравето на бъбреците ви и бутилката от тази напитка намалява ежедневно риска от развитие на камъни в бъбреците с 40%.

4. Бирата повишава нивата на витамин В, тъй като е богат източник на няколко витамини от вида B (B1, B2, B6 и B12). Експертите също така твърдят, че хората, които пият бира, имат 30% по-високи нива на витамин B6 в сравнение с техните консуматори, които не пият, и удвояват нивата на винопроизводителите. Бирата също е с високо съдържание на витамин В12.

5. Според едно проучване, повишените нива на силиций в бирата могат да направят костите ви по-силни.

6. Бирата съдържа лактофлавин и никотинова киселина, съединения, които насърчават съня и могат да излекуват безсънието ви.

7. Бирата намалява риска от сърдечен удар – пиенето на бира намалява риска от сърдечен удар. За сравнение, можем да кажем, че хората, които пият бира, имат 40 до 60% по-нисък риск от сърдечен удар, за разлика от тези, които не пият бира.

8. Бирата увеличава паметта – бирата също е добра за паметта. Много учени потвърждават, че бирата ще увеличи паметта ви. Хората, които пият бира, имат по-малък шанс да получат болест на Алцхаймер и деменция в сравнение с тези, които не пият бира.

9. Бирата се бори със стреса – експертите от Университета в Монреал установиха, че 2 чаши бира на ден понижават стреса и тревогата, свързани с работата.

10. Бирата прави кожата млада и красива – експертите казват, че пиенето на бира прави кожата ви по-красива и по-млада. Това е чудесно за жените. Бирата съдържа специален вид витамини, които регенерират кожата и подобряват пигментацията, което прави кожата по-гладка и еластична./informaciq.eu

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени