mycomputer.BG

Личен лекар: COVID картината е доста сериозна и поражда огромна тревога

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 554 | Брой коментари 0
10:47 23.11.2020

"COVID картината е доста сериозна и поражда в мен и огромна тревога, и огромно недоволство и гняв.“ Това каза пред БНР общопрактикуващият лекар от Благоевград д-р Димитринка Вълчанова.

Тя определи ситуацията като изключително сериозна.

„В същото време срещаме сякаш една съпротива от нашите управляващи – говоря за Благоевград, да се вземат навреме много по-сериозни мерки, за да ограничим това лавинообразното разпространение на инфекцията“, каза д-р Вълчанова. Според нея в Благоевград не е било направено нищо допълнително, за да бъде спряно разпространението на инфекцията.

„Всяко изказване на управляващите започва с фразата, с репликата „Има легла“. Знаете ли обаче колко е празна от съдържание тази реплика? Какво значи легла? Какви са тези легла? Това не са легла в спа центрове и хотели. Това са болнични легла и на тях ляга болен човек“, коментира общопрактикуващият лекар. Каквото и да направим, където и да поставим легла, докато не спрем разпространението на инфекцията, легла няма да има, допълни д-р Вълчанова. Тя разказа за 10-15 души с двустранни пневмонии, които лежат вкъщи и уточни, че това са данни само от последната седмица.

„Двустранната пневмония вече е сериозно усложнение. Да не говорим, че става дума за хора в рискова възраст, със съпътстващи допълнителни сърдечно-съдови, ендокринни, бъбречни, чернодробни заболявания, които изисват този пациент да бъде наблюдаван, да бъде лекуван в болнично заведение“, каза тя. личният лекар поясни, че има по над 70 обаждания от свои пациенти дневно.

"Лесно е, когато 24 часа се наблюдава динамиката на един пациент в болница. Дали някой от колегите болнични, много знаещи и още по-много знаещи ще излязат и ще поемат ангажимента да лекуват пациент само по субективни оплаквания, по телефона? Кажете ми вие как по телефона се преценява чернодробната дисфункция, как се преценява бъбречната дисфункция?“, каза още д-р Вълчанова./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени