Lotus homes

Красота и детски усмивки изпълниха зала "Борис Гюдеров"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 218 | Брой коментари 0
07:12 02.08.2020

За втора поредна година пернишката зала „Борис Гюдеров“ събра десетки малки грации на художествената гимнастика. Вторият турнир „Кракра къп“ беше открит от зам.кмета инж. Мирослав Стоицев.

Турнирът, който е с международен статут се организира от клуб по художествена гимнастика "Виктория" с подкрепата на община Перник. В авторитетното състезание тази година участваха над 400 деца, които бяха разделени в различни категории и възрастови групи. Тази година заради усложнената епидемична обстановка нямаше международно участие.

"За втори път Перник и перничани имаме щастието да се насладим на един прекрасно организиран турнир по художествена гимнастика. Убеден съм, че всички състезатели и почитатели на художествената гимнастика ще останат с прекрасни впечатления от изявата и тя ще се превърне в традиционна за този грациозен спорт, каза инж. Мирослав Стоицев.

"Надявам се всички вие да продължавате да поддържате висок спортен дух, и вдъхновението ви да не секва! Да работите все така всеотдайно в името на този красив спорт!", добави зам. - кметът.

Той изрази благодарността си и към г-жа Виктория Велинова за нейните усилия да създаде СК „Виктория“ и след 14 годишно прекъсване да събере толкова талантливи деца в залата." Да се организира такова мащабно събитие в условията на криза е изключително трудно и отговорно, но спортът е устоял на много изпитания, ще премине и през това", коментира Стоицев и пожела успех на всички участници.

Зам. - кметът на община Перник и Десислава Стойова - главен експерт по спорт в общинската администрация наградиха най-добрите участници, сред които бе и безапелационният лидер в многобоя Сияна Борисова, която е състезател на Пернишки клуб.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени