mycomputer.BG

Коронавирусът може да зарази 2/3 от света, ваксина се очаква до година и половина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 505 | Брой коментари 0
10:55 15.02.2020

Коронавирус или Ковид-19 - името на новата смъртна заплаха за света. Учените смятат, че ваксина срещу него ще има след година и половина. Експерти смятат, че вирусът може да зарази 2/3 от населението на света. Нов диагностичен метод рязко вдигна броя на заболелите през последните дни. До момента няма заразени българи, но на задържания под карантина кораб в японски води – „Даймънд принсес” има заразени румънски и македонски граждани.

Симптомите на коронавирус или Ковид-19 са треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост. Усложненията са тежка пневмония, задушаване, сепсис и септичен шок. Ваксина няма, използва се кислородна терапия, поддържане на телесен баланс на течностите и антивирусни лекарства. Умират предимно възрастни - от 50 до 80-годишни и хронично болни при близо 60 000 заразени в Китай са излекувани десет процента от тях, а 2 % от заразените умират. Сред излекуваните е и 3-месечно момиченце, а носители на вируса са и новородени./Дарик бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени