Lotus homes

Конкурсът "Дърво с корен 2020" търси историите на любими и впечатляващи дървета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 211 | Брой коментари 0
09:46 22.11.2020

За единадесета поредна година конкурсът "Дърво с корен" събира истории на любими и впечатляващи дървета. Организиран е от фондация "ЕкоОбщност".

Конкурсът търси онези скъпи на сърцето ни дървета, с които ни свързват лични или семейни спомени, които са се превърнали в пазител на природна местност или населено място, които сплотяват общностите и са неделим участник в техните делници и празници. Той търси нашата жива връзка с природата и ни припомня огромната роля на дърветата - роля, която не се свежда само до благата, с които ни даряват - свеж въздух, чиста вода и място за почивка и зареждане, но се простира и до значението и непреходното им присъствие в народната ни памет, обичаи, култура, символика, посочват организаторите.

За да включите вашето любимо дърво в надпреварата, трябва да разкажете неговата история и да уловите красотата му в снимки, изпратете предложението си на tree@bepf-bg.org до 15 декември 2020 г.

Конкурсът е отворен за участие към всички и приема номинации за дървета от цялата страна. Те ще се състезават за титлата "Дърво с корен" на 2020 година, а победителят ще получи като награда оглед от специалисти и препоръки за подходящи грижи. Изборът на победителите онлайн ще се състои от 25 декември 2020 до 20 януари 2021.

Дървета ще бъдат отличени и в още две категории: "Млад природолюбител" - за истории на дървета, които са засадени от или за които се грижат деца на възраст между 6 и 14 години; "Вековните дървета говорят" - за вековни дървета, които са толкова забележителни, почитани и обичани, че заслужават нашето внимание и признание.

Всички изпратени за участие в конкурса номинации за дървета ще бъдат разгледани от жури, което ще определи победителя в категория "Млад природолюбител" и ще излъчи финалистите за онлайн гласуването в "Дърво с корен" и "Вековните дървета говорят".

Пълните условия за участие в конкурса са достъпни на интернет страницата на фондация "ЕкоОбщност" - bepf-bg.org. На Фейсбук страницата Конкурс "Дърво с корен" текущо ще бъдат публикувани всички получени предложения, както и новини около надпреварата./БТА

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени