Lotus homes

Кметът на Община Перник Вяра Церовска откри официално научната конференция, предхождаща 27-ия Международния фестивал на маскарадните игри"Сурва 2018"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 26.01.2018 | Прочитания 814 | Брой коментари 0
12:58 26.01.2018

„Форумът тази година е под мотото „Маски и политики" и е юбилеен , провежда се за 25-ти път, обяви директорът на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова при откриването. 

„Щастлива съм , че за поредна година, вие, учените, търсите дълбоките корени на маскарадните традиции, проследявате процесите на техните промени и мястото им в социо-културното пространство. Без вас и форумът фестивалът няма да е същия ", сподели кметът и пожела успех на участниците. Градоначалникът  беше придружен от нейния заместник Севделина Ковачева и секретаря Радослава Манова.

Научният ръководител на конференцията проф. Иван Маразов изказа специална благодарност на Община Перник и Регионалния исторически музей за организацията на това мащабно събитие. 

В програмата са включени 23 доклада на учени и изследователи от цялата страна. Присъстват гости от Сърбия и Македония. По време на конференцията ще бъде представен сборник с научните доклади от провелата се миналата година конференция. Конференцията ще продължи до 16.30 часа и ще завърши с дискусия. 

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени