mycomputer.BG

Как да заредим тялото и духа си със сила през есента

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 266 | Брой коментари 0
10:34 13.11.2020

Времето застудя и наред с коронавирусната пандемия въпросът за грипа и настинките става все по-актуален. Терапевтът Лариса Алексеева отправя няколко препоръки за поддържане на имунната система в изправност през есенните и зимните месеци.

Лекарят съветва да не се пести от сметките за електричество – просто вкъщи трябва да се създава усещането за слънчево време, а за целта трябва добро изкуствено осветление.

Жълтият и оранжевият цвят повишават настроението.

От значение за добрата кондиция са и ароматите, затова е добре да поставите в съд лимони, портокали и мандарини. Тя препоръчва да се откажем от дрехите в черно и сиво и да ги сменим с цветни. Дрехите трябва да бъдат ярки – това подобрява настроението. Това, на свой ред, ще доведе до производството на серотонин – хормона на радостта.

Сутрин за закуска се препоръчва черен шоколад, банан и кафе, които прекрасно тонизират.

Алексеева припомня, че много хора страдат от недостиг на витамин Д, Тя напомня, че през студените месеци приемат на витамин С е много важен, а вителините от група В укрепват нервната система и в комбинация с първите два ще се погрижат за доброто настроение.

 Източник: БГНЕС, РИА Новости

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени