mycomputer.BG

Как да спрете цигарите, без да качите килограми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 783 | Брой коментари 0
18:15 14.10.2013
Учени от университета в Цюрих опровергаха схващането, че когато човек престане да пуши, неволно започва да яде повече.
 
Напълняването се дължи не на повишена консумация на храна, а на промяна в чревната флора, показват резултатите от наскоро проведено изследване, публикувани в специализираното издание "PLoS One". 
 
Проучването сочи, че 80% от бившите пушачи качват средно по 7 кг в рамките на няколко месеца. И то при условие, че запазват обичайните си хранителни навици.
 
Според учените промените в чревната флора на пушачите ускоряват метаболизма. В резултат на това енергията, която организмът извлича от приетата храна, се оползотворява по-ефективно. С други думи, никотинът помага за по-лесното изгаряне на калории. 
 
Спирането на цигарите неизбежно води до забавяне на метаболизма.
 
Единственият начин да избегнете напълняване е да спортувате редовно - пет пъти седмично по половин час. Вие изберете дали да леете пот във фитнес залата, или да бягате в парка. Използвайте всяка възможност да вървите пеша. 
 
Ще се наложи да направите и някои промени в начина си на хранене. Наблегнете на здравословните храни и избягвайте алкохола и кафето - не толкова заради калорийното съдържание на напитките, колкото заради моменталното желание за цигара, което извикват. 
 
Ако все пак качите килограми въпреки усилията, утешете се с ползите от преодоляването на вредния навик. А и щом сте успели да се справите с никотиновата зависимост, едва ли нещо може да спре желанието ви да изглеждате добре.
Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени