mycomputer.BG

Как да пием правилно по празниците

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 321 | Брой коментари 0
08:00 21.12.2019

Доц. д-р Людмила Нейкова-Василев, токсиколог от ВМА, разкри в интервю за NOVINI.BG до какво може да доведе употребата на прекомерното количество алкохол, което човек може да изпие по време на празниците.

Алкохолът влияе положително на човешкото поведение, но с продължаване на комсумацията му настъпват други неща.

Когато човек си позволява малко количество алкохол и контролира в каква доза да бъде, тогава не може по никакъв начин да бъде набеждаван, че злоупотребява. Но, когато това нещо стане ежедневие, рискът да мине в следващата категория е много голям.

Няма как еднозначно да се отговори на въпроса – при кой може да се прояви такава зависимост, както и няма значение какъв алкохол се консумира - лек или твърд. Хората не приемат, че от бира или вино може да се получат зависимости, но това не е така - реалността е коренно различна.

Д-р Нейкова посъветва всеки сам да прецени какъв алкохол и какво количество може да изпие по време на празниците, но поясни, че той не трябва да се смесва с газирани безалкохолни напитки. Освен това не трябва да се прибягва до консумацията само на листни мезета, а да се наблегне на млечни и месни такива. Хубавото мезе води до по-бавно проникване на алкохола през кръвотока в организма, т.е. не настъпва рязко опиянение. Алкохолът се разтваря в мезето и затова по-бавно постъпва в човешкия кръвоток и по-бавно достига максимална концентрация. Да, задържа се по-дълго, но ефектите са по-меки. Няма я опасността да ни се отреже филма“, каза още тя.

Относно това как може да се различи фалшивият от истинския алкохол, доц. д-р Людмила Нейкова обясни, че това е трудно. Обикновено некачествените алкохоли са в нестандартни бутилки, които също влияят./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени