Lotus homes

Как да опазим дома си от кражби по празниците?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 244 | Брой коментари 0
08:17 29.04.2021

Да не даваме информация в социалните мрежи за наличието на системи за сигурност. Това посъветваха от криминалната полиция, за да се опазим от кражби по време на отсъствието ни по великденските празници.

Камери, ценности и кога не сме вкъщи са част от интересите на престъпниците, преди да атакуват жилището ни. Затова е важна информационната сигурност на дома ни, обясни инспектор Росен Белишки от криминалния отдел на полицията, цитиран от БНР.

"Доколкото ние освен да опазим тази информация и тя не стане достъпна на дадени престъпници, би било много добре за нас. По този начин бихме могли ефективно да предотвратим някакъв по-сериозен проблем", каза той.

Полицията посъветва за физическата защита да има сериозни метални врати с блокировка, райбери за дограма и антивзломни обкови за прозорците.

"Престъпниците не обичат да чупят стъкла и разбира се един стъклопакет трипластен или петпластен много трудно се чупи, вдига се шум"- казва инспектор Росен Белишки.

За първото тримесечие на тази година има регистрирани 1040 домови кражби. Разкриваемостта е 28 процента./Днес бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени