Lotus homes

Избери спорт според характера си

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 16.10.2013 | Прочитания 981 | Брой коментари 0
17:26 15.10.2013

Ако човек иска да изглежда добре и рядко да ходи по доктори, трябва да се храни здравословно и да спортува редовно. И двете неща не се постигат лесно, ако човек не ги прави с желание. Навсякъде има привлекателни вкусотии, които е трудно човек да подмине, но ако държи на здравето си, той ще предпочете полезната храна пред вредната. Разбира се, това не означава, че понякога не може да си хапва и вкусни и калорични неща – може, но трябва да е с мярка.

 

Но стига толкова за храненето. Нека обърнем внимание на спортуването. В днешно време хората твърдят, че са доста заети и нямат възможност да спортуват редовно. Истината обаче е, че те просто нямат желание и достатъчна мотивация. За да ходи човек на тренировка с удоволствие, той трябва да се занимава с нещо, което му доставя внимание. По-долу ще намерите спортове, които подхождат на различните характери. Разпознайте се и ще видите кои тренировки ще бъдат най-интересни за вас:

За тези, които са постоянно под стрес – ако водите забързан начин на живот и сте постоянно под напрежение, то за вас е добре да започнете да тренирате плуване. Доказано е, че когато човек се потопи във водата, забравя за проблемите си и се отпуска. Ако искате да релаксирате и в същото време да се отървете от излишните килограми, усъвършенствайте техниката си на плуване и не почивайте след всяка дължина. По този начин ще изгорите около 400 калории за 60 минути.

 

За тези, които са все заети – не се оправдавайте пред себе си, че не спортувате, само защото сте изключително натоварени и почти нямате свободно време. Ако ви е грижа за здравето ви и външния ви вид, все ще намерите 30 минути, които да отделите на кръговите тренировки. Те представляват комбинация от стандартни сесии на фитнес уредите и повечето ефективни елементи от други спортове като йога, балет, пилатес и т.н. За 30 минути ще изгорите около 500 калории.

 

За тези, на които бързо им омръзва – на някои хора нещата им стават скучни доста бързо. И като деца, и като възрастни. За тях е препоръчително тичането, но не във фитнес салона или на стадиона, а в парка. Тези хора имат нужда от разнообразие. Тичането на пътеката или в кръг на стадиона ги побърква. Те трябва да спортуват на място, където обстановката и хората се сменят постоянно. Затова на тях най-добре ще им пасне тичането сред природата. В рамките на 60 минути ще изгорите около 600 калории.

 

За тези, които искат да бъдат перфектни – перфекционистите изпитват вина, когато не спортуват, а когато са във фитнес залата, правят толкова тежка тренировка уж, за да наваксат пропуснатото, че едва се прибират у дома. Затова за тях са по-подходящи друг вид занимания – йога и медитация. На някои места комбинират холистичните методи за медитация с класическа фитнес тренировка, като обръщат внимание на конкретни енергийни чакри при извършване на упражненията. Йогата може да не гори много калории, но прави тялото стегнато, гъвкаво и красиво. За 60 минути ще изгорите около 300 калории.

 

За тези, които не са сериозни – хората, които не умеят да спазват предварително зададени програми, може да започнат да тренират танци. Да, там също трябва постоянство, защото трудно се наваксва пропуснатото, но пак може да се позволяват волности от време на време. Благодарение на танците, импулсивните хора ще се научат да контролират емоциите си и ще постигнат емоционален баланс, което ще им бъде полезно в ежедневието. Танцувайки 60 минути, вие неусетно ще изгорите около 600 калории. Добре звучи, нали?

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени