Lotus homes

Иван Звездев идва на Сурва, за да готви кавърма на перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 26.01.2018 | Прочитания 822 | Брой коментари 0
14:51 25.01.2018

Известният с вкусните гозби Иван Звездев ще изненада перничани със сурвакарска кавърма, която ще се съчетае със съвременни продукти. Майсторът в кухнята кани всички перничани и гости на кулинарната демонстрация. Тя ще се състои в рамките на провеждащия се в града 27-ми Международен фестивал на маскарадните игри. Тя ще бъде на 28 януари (неделя) между 11 и 12 часа на естрадата в Градския парк. Градусът на кулинарното шоу ще бъде вдигнат и от Фолклорен ансамбъл за народни песни и танци при НЧ „Пробуда - 1937 г.”, село Кладница и няколко индивидуални изпълнители на граовски песни. Целта е да покажем не само маските на фестивала, а и граовските песни и танци, които са другата част от богатството на граовци .

По рецептата на Звездев ще бъдат приготвени около 400 - 500 порции. Тя включва:

Свинско месо, праз лук, печени чушки, моркови, червено вино, мас, яйца,червен пипер, чубрица, сол, смлян черен пипер , дафинов лист.

Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“ представя традиционни народни игри и обичаи с маски. Изявата рекламира България със своята оригиналност, колоритност и същевременно автентичност не само на Балканите, но и в света.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени