Lotus homes

Ирена Соколова връчи наградата за „Обществена личност” в кампанията „Малкия принц”.

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.12.2012 | Прочитания 789 | Брой коментари 0
12:37 05.12.2012

             Ирена Соколова връчи наградата за „Обществена личност” в кампанията „Малкия принц”.

В рамките на първото издание на Националните награди „Малкия принц“, организирано от „Фонд за терапии” за деца с аутизъм, народният представител от ПП ГЕРБ г-жа Ирена Соколова връчи специална награда „Обществена личност” за най-голям принос в информиране на обществото на Део.

На тържеството се връчват отличия за принос в повишаването на качеството на живот на децата с аутизъм - повишаване информираността на обществото за заболяването, за приобщаването в училище и в социума, за подпомагане обучението на специалистите за професионална работа с деца с разстройство от аутистичния спектър. Във вечерта на наградите „Фонд за терапии” набира дарения за обучение на специалисти от държавните училища в подкрепа на децата с разстройство от аутистичния спектър. Целта на организаторите е наградите да станат ежегоден израз на благодарност към хората, които отварят сърцата си за деца с аутизъм, които намират път към тях и им помагат да се справят с ежедневните предизвикателства. Повече за инициативата разказа психологът Ирена Соколова, народен представител от 41- вото Народно събрание, член на Комисията по образование в НС.

Аутизмът не е болест, а състояние, което рефлектира минимум върху 60 хил. човека в България към настоящия момент. През изминалата година, повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо. Едно на всеки 91 момчета страдат от аутизъм през 2010 г. Деца с аутизъм се раждат в семейства от различни раси, етноси, социален произход, образование, интелект, убеждения и религия.

На събитието присъстваха омбудсманът на България Константин Пенчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министри, народни представители.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени