Lotus homes

Храни, които причиняват акне

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 11.10.2013 | Прочитания 980 | Брой коментари 0
13:57 11.10.2013

Има храни, които влошават проблемната кожа и причиняват акне. Ето кои трябва да избягваш, за да имаш здрава и блестяща кожа.

Скариди

Вероятно си нямала представа за това, нали?! Очевидно, скаридите са в списъка с храни, причиняващи акне. Те трябва да се избягват, ако кожата ти е склонна към акне.

Стриди

Това вече не би трябвало да бъде много трудно за повече от нас, тъй като стридите не са особено популярни в България. Те са истинско огнище за акне и е препоръчително да се избягват.

Спанак

Не ти се вярва? Чувала си колко е полезен най-вече при анемия. Това обаче е саматаистина - спанакът има високо съдържание на йод, което се превръща в голям проблем за твоята кожа.

Бекон

Логично! Беконът е мазна храна, която няма как да бъде полезна нито за здравето ти, нито за кожата.

Чийзбургери 

Те са двойна заплаха за теб, да не кажем тройна, ако е с бекон. Просто кажи "Не!" на подобни храни, ако искаш чиста кожа.

Сирене 

Сирената от всякакъв вид, без значение какъв цвят са те, водят до акне. Това важи за всички млечни продукти, но сиренето е най-големият "злодей". Затова не прекалявай с количествата!

Кофеин 

Ако искаш здрава кожа, по-добре пий вода, вместо кофеинови напитки. Кофеинът води до появата на акне.

Тестените закуски

Знаем, че ги обичаш, но мазните баници и кифлите с мармалад са пълни с въглехидрати. Те са и лоши за кожата ти.

Преработени храни 

Консервираните и замразени преработени храни са идеални за заетите хора, но и създават предпоставки за проблеми с кожата като акне.

Пуканки 

Ще те разочароваме, но наистина е така! Транс-мазнини, вглехидрати и калории. Всичко това вреди на кожата и може да доведе до неприятни последици.

Такос 

Това екзотично предизвикателство съдържа толкова много мазно месо, че е по-добре да се въздържиш.

 

Dama.bg

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени