mycomputer.BG

Горещи въпроси за водата на Перник поставят от ПП АБВ ! Ще получат ли отговори?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 504 | Брой коментари 0
14:39 29.03.2020

ПП АБВ с конкретни въпроси към премиера за водата на Перник

„На сайта на ВиК Перник излезе информация, че от няколко дни се подава вода от София.

Заедно с това излизат и няколко въпроса – как без договор между Софийска вода и ВиК-Перник се осъществява това, като не е уточнена цената на тази вода, и как шефът на ВиК-Перник обяснява, че цената на водата я определя КЕВР, като цената се предлага от него и се утвърждава от КЕВР. Другото нещо, което е под въпрос – как така се пусна в експлоатация водопроводът, без да са взети проби на водата от РЗИ и да са одобрени качествата на водата. Което е задължително условие за всеки нов водопровод. Който го е пускал в експлоатация, знае това. Като се има предвид, че микробиологичният анализ не е от днес за утре. И въпросът е дали в момента се експлоатира така гръмко рекламирания водопровод от София за 27 млн. лв. и не беше ли пиар акция да се успокоят гражданите във връзка с извънредното положение?

АБВ отправя призив към министър-председателя за достъп до обществена информация – да отговори на всички въпроси, които отправя на вниманието на обществото, защото подобен род спекулации само ерозират доверието в институциите.“

/Позицията е на ПП АБВ/

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени