Lotus homes

ГЕРБ: Ясно заявяваме отново - никой няма да отнема деца

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 343 | Брой коментари 0
14:00 11.12.2019

"Искаме да заявим своята ясна позиция и да успокоим обществото, че в Закона за социалните услуги не се предвижда отнемане на деца от семейството", съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Законът има друг предмет на действие и всяка друга злоупотреба не е в интерес на обществото“, заяви Дариткова.

"Днес бяхме поканили министър Деница Сачева и заместник-министър Зорница Русинова на среща с ПГ на ГЕРБ , за да обсъдим въпросите, които витаят в общественото пространство около Закона за социалните услуги. Всички теми бяха дискутирани детайлно, защото виждаме, че се преекспонират някои от заложените в него промени. Представят се и се интерпретират неточно", каза още д-р Дариткова.

"Започваме разговори с парламентарните групи и НПО за Закона за социалните услуги, изпратили сме молба за среща със Светия Синод", съобщи на брифинга и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

"Още веднъж за пореден път искаме да подчертаем, че Законът за социалните услуги не третира отнемане на деца от семействата и няма за цел да прави това. Точно обратното - с него се въвеждат стандарти за качество, въвеждат се възможности за това да има по-голяма инвестиция в самите социални работници, тяхното обучение, квалификация, включително по отношение на тяхната професионална отговорност. Това, което се случва последно време в обществото, безспорно не може да ни остави несъпричастни. Не можем да проявяваме високомерие към страховете на хората", поясни  Сачева./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени