Lotus homes

Футболното първенство може да бъде прекъсвано при масово заразяване на играчи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 644 | Брой коментари 0
17:25 05.08.2020

Българският футболен съюз (БФС) съобщава, че първенството, което предстои да започне, може да бъде временно прекъснато, ако има масово заразяване на играчи. От организацията посочват, че са подготвили правила, съобразени с предложения на медицинската комисия към БФС.

До временно прекъсване (БФС използва в сайта си "временно прекратяване") на сезона в елита може да се стигне, ако има "наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба". За Втора лига правилото е сходно, но е в случай че заразените са по десет в най-малко седем отбора.

Посочва се също, че среща от професионалния футбол може да бъде отлагана, ако в един отбор има едновременно положителни проби на повече от десет футболисти.

Сезонът в Първа лига започва в петък. Преди ден правителството направи поредна промяна и позволи на мачовете да има до 4000 зрители, след като дни по-рано министърът на здравеопазването Костадин Ангелов беше издал заповед, че спортът ще е без публика до края на август./Дневник бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени