mycomputer.BG

Фармацевт: Почти всички медикаменти са налични в аптечната мрежа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 373 | Брой коментари 0
09:57 27.11.2020

Почти всички медикаменти са налични в аптечната мрежа с изключение на някои антитромботични лекарства. Това заяви председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов пред БНР.

"Пазарът не е нормален, не е уравноесено търсенето и предлагането, все още има в някаква степен недостиг, въпреки че той не е такъв, какъвто беше преди един месец", подчерта Николай Костов в предаването "Преди всички".

"След многократните призиви да не се презапасяваме с лекарства се усеща намаляване на търсенето", отчете Николай Костов. Според него търсенето на медикаменти е намаляло.

" Аз мисля, че доста хора сами си направиха локдаун. Доста хора се ограничиха с излизането на улицата, с контактите, пазаруванията и това се усеща в последните десетина дни".

От Асоциацията отбелязват, че лекарствата, които бяха изчезнали от аптечната мрежа, вече са налични. Все още обаче има липса на антитромботични медикаменти, посочи Костов:

"Има и антибиотици, тези, които липсваха - Левофлоксацин, Азитромицин. Единствено Фраксипаринът остава като проблем, но той беше проблем още преди кризата. Тя само го задълбочи", каза той.

Относно зелените коридори за пазаруване в аптеките, които отпаднаха, Николай Костов заяви, че решението е разумно.

"Два коридора са твърде много, както беше последно и това почна да пречи на всички, защото става дума за 4 часа и половина от нашето работно време. Това беше голям проблем за всички", обясни той./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени