mycomputer.BG

Евролидери: Мигрантите да научат езика на страната, която ги е приела

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 429 | Брой коментари 0
07:54 11.11.2020

Европейските лидери ще поискат мигрантите да научат езика на страната, която ги е приела, и да интегрират децата си в новите общества. С това се цели изкореняването на радикалния ислямизъм.

Това се казва в декларация на ЕС, с чиято чернова се е сдобил вестник “Гардиан”, цитиран от 24 часа.

 Документът се появи във вторник малко преди виртуалната минисреща на високо равнище между Франция, Австрия, Германия и Нидерландия с участието на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Разговорите са посветени на търсенето на начин ЕС да отговори на терора след атаките в Париж, Ница и Виена.

 В декларацията се призовава за зачитане на европейските ценности и се отправя предупреждение, че отказът за интеграция ще се наказва по-строго. Преди общата среща имаше разговори в Париж между френския президент Еманюел Макрон и австрийския канцлер Себастиан Курц.

 По време на посещение в Австрия в понеделник, за да почете жертвите на атаката във Виена, шефът на Европейския съвет Шарл Мишел настоя за създаването на европейски институт за обучение на имами с цел да не се допуска език на омразата в проповедите им, както и да бъде контролирано чуждото финансиране на религиозните школи. Сред темите на минисрещата на върха бяха засилването на сътрудничеството между европейските полицейски служби, правосъдието и разузнаването, задълбочаването на борбата срещу терористичната пропаганда в интернет и затягането на защитата на външните граници. Макрон отново настоя за реформиране на Шенген из основи, за да се постигне по-голяма сигурност в Европа./ Actualno.com

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени