mycomputer.BG

Експерт от ваксинационния щаб: Новите варианти на COVID са неминуеми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 594 | Брой коментари 0
09:10 23.04.2021

"Новите варианти на COVID са неминуеми - не можем да спрем природата. Можем да си помогнем с ваксинация и спазване на мерките". Това заяви пред БНТ секретарят на Националния ваксинационен щаб д-р Радосвета Филипова.

"Не навсякъде ще има избор за ваксина. На повечето места ще има ваксина на "Пфайзер", но има и хора, които искат и "АстраЗенека", каза още тя.  "Редно е личните лекари да могат да имунизират хроничноболните си пациенти", разкри д-р Филипова.

"Не редно хората, прекарали вируса след първа игла, да се имунизират по заложената им дата за втора игла. Да се изчака между три и шест месеца", съобщи секретарят на Националния ваксинационен щаб.

"Ваксините предпазват от тежко заболяване и хоспитализиция, както и от смърт", припомни д-р Филипова.  "Стадният имунитет ще се получи когато голям процент от хората или са преболедували, или са ваксинирани с пълна схема", коментира експертът.  В периода от 30 април до 9 май се разкриват "зелени коридори" с иРНК ваксини.

"Нека хората проверят кога и кои пунктове ще работят в страната",прозова д-р Филипова./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени