mycomputer.BG

Доц. Кунчев: Има проблем с ваксинацията

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 488 | Брой коментари 0
09:40 27.04.2021

Има проблем с ваксинацията. Трябва да мотивираме хората, да ги накараме да разберат, че това е начинът да излезем от кризата. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в фира на БТВ.

В старчески дом в Бургас има ново огнище на COVID-19. На въпрос дали ваксините срещу COVID-19 ще станат задължителни у нас, доц. Кунчев заяви: „Ваксините ще останат безплатни и незадължителни. Вижте обаче какво става в старческите домове. Служителите, които влизат, ако не са ваксинирани, представляват риск за възрастните хора. Затова ще препоръчаме да го направят“, разясни той.

Доц. Кунчев отново подчерта, че страничните ефекти от ваксините са много малки на фона на ползите, които носят. „Честотата при тези нежелани реакция е такава, както и без ваксини“, изтъкна националният здравен инспектор.

„Правилна стъпка е да дадем възможност на хората да се ваксинират и при личните лекари, след което да си получат сертификата“, посочи доц. Кунчев.

„България е в добра ситуация, защото падна средната заболеваемост от останалите европейски страни. Продължаваме да вървим надолу. Средната заболеваемост падна под 350 на 100 000. Важно е по време на Великденските празници да пазим мерките и да не се отпускаме“, предупреди той.

От думите му стана ясно, че по-късно днес ще бъдат оповестени правилата, по които ще се влиза в страната ни във връзка с началото на туристическия сезон.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени