Lotus homes

Детски усмивки, смях и слънце в парка на Перник! С празник откриха комбинираната детска площадка!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 22.08.2020 | Прочитания 915 | Брой коментари 0
12:59 22.08.2020

Един различен детски празник събра на едно място децата на Перник в парка днес. Заедно на една площадка в смях и игри се обединиха деца със специални потребности и техните приятелчета. Картинка, която предизвика сълзи на умиление в много от майките, които бяха там.

Поводът беше символичното откриване на първата по рода си обединена детска площадка в Перник. Градът ни се записва като първият в страната обединил децата в играта, без да ги дели.

На откриването присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров и секретарят на общината Мартин Жлябинков. Имаше много малки с деца, хлапета с по-различни потребности! Но всички усмихнати и слънчеви!

"Искам да благодаря за постоянството и инициативността, за да изградим тази площадка и заедно да правим Перник едно по-добро място за живот. Колкото и желание да има един кметски екип, без връзката с хората и тяхната енергия много трудно можем да осъществим каквото и да е", каза кметът Владимиров .

"Това, с което ме зареждате всеки ден ми дава сили да работя, за което отново благодаря", добави градоначалникът. Той коментира,че  тази придобивка е гордост за всички нас, затова че перничани имаме сетивност към хората, които имат нужда от нея. Станислав Владимиров заяви, че винаги ще помага с каквото може, за да се реализират такива прекрасни инициативи.

Надежда Димова,която е  един от основните инициатори за  създаването на площадката обяви,че тази площадка е заплатена от община Перник, но е организирана и дарителска кампания за набирането на средства за поставянето на люлка и на друго място в града. "Нека всички деца да се чувстват щастливи и да играят заедно тук", призова тя .

"Ние, децата с увреждания имаме правото да се чувстваме добре в обществото и да играем както всички други. Призовавам перничани да  пазят тази площадка, за да й се радваме", каза Еми, която първа днес изпробва люлката.

Откриването бе съпътствано с много игри и забавления с клоуна Бонбончо. Десетки балони бяха раздадени на децата, лакомства бяха приготвени от организаторите. А клоунът Бонбончо не спря да ги предизвиква и да ги включва в различни предизвикателства.

Площадката е много хубава, чудесно е децата ни да играят заедно. Дано да я опазим, пак заедно  - в това бяха категорични всички!

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени